ELMŰ KSG CASE STUDY

Esettanulmány

ELMŰ KSG Case Study

AZ ELMŰ KSG egy ügyfélközpontú ága az ELMŰ vállalatnak, amely egy nagyon speciális kéréssel fordult hozzánk. A projekt célja egy egyedi program kifejlesztése volt 20 felső-vezető számára, hogy azok egy 12 hónapos időszak alatt az angol nyelvtudásukat minimum tárgyalási szintre emeljék és képesek legyenek nemzetközi megbeszéléseken is megállni a helyüket.

A speciális csomag a következőkből állt:

  • Átfogó nyelvi órák minimum heti két alkalommal kis csoportokban vagy egy az egyben.
  • Negyedévente kötelezően egy egyhetes intenzív tréning a vállalaton kívül. Ezek a tréningek mindenekelőtt iparág-specifikus tartalmat és a résztvevők üzletágához igazodó feladatokat tartalmaztak.

A negyedéves intenzív tréningek egyben fejlődési mérföldkőnek is számítottak, minden alkalommal egy nagy lépést téve meg a résztvevők fejlődésében mind a magabiztosság, mind a nyelvi tudás tekintetében. 

A kurzus utolsó szakaszában a fókusz a prezentációs készségek és az íráskészség fejlesztésén volt, hogy a résztvevők sikerrel vegyék a záróvizsgát, ahol a vezetőség előtt mutatták be tudásukat.

A teljes projekt legizgalmasabb része a személyre szabott program összeállítása volt, hisz bár a célok hasonlóak voltak, az egyének tudásszintje teljesen különbözött. Ezért is alkalmaztunk bizonyos coaching elemeket egyes diákoknál, hogy a zökkenőmentes fejlődést elősegíthessük.

A 12 hónapos program végén egy tesztsorozat vette kezdetét, ahol a felső vezetés megbizonyosodhatott a résztvevők fejlődését illetően. Majdnem az összes résztvevő sikerrel vette az akadályokat és sokan túlszárnyalták az elvárásokat. Ezáltal a vezetők magabiztosan küldhették a kurzusban résztvevőket különböző nemzetközi megbeszélésekre, előadásokra, vagy bátran kérhették fel őket nemzetközi projektek vezetésére.